یکی از قدیمی ترین روشهای ساخت و ساز استفاده از اسکلت فلزی می باشد. شاید بتوان سازه های فلزی را برای ساختمانهای مدرن امروزی در پی تغییر در تفکرات ساختمان سازیهای قدیمی و کلاسیک دانست. نصب اسکلت فلزی همواره یکی از حساسترین و در عین حال پر رونق ترین فعالیت ها در ساختمان سازیهای مدرن می باشد. از آن جهت که غالباً برای ساختمانهای بلند مرتبه انتخاب میشوند، از حساسیت های بالای مهندسی برخوردار هستند. به گونه ای که نصب اسکلت فلزی به تنهایی می تواند بار مهندسی یک ساختمان بلند مرتبه را بر دوش بکشد.
همه ی توانمندیهای مهندس در ساخت و طراحی و محاسبات اسکلت فلزی بنا خلاصه میشود. از این رو نصب اسکلت فلزی که آوردگاه عملی این محاسبات و مهندسی ها می باشد، باید همواره همراه با دقتی بسیار، حساسیتی بالا و مهارتی کامل به نحو احسن به انجام برسد. نصب اسکلت فلزی در طول سالیان دراز که مورد توجه صنعت ساختمان سازی بوده است، در این روزها دارای مراحل استانداردی می باشد. به گونه ای هر سازنده ای می تواند با دانش کاملی بر این استانداردها همراه با کسب مهارت های لازم در نصب اسکلت فلزی، اقدام به ساخت نماید.
مراحل اجرای ساختمان اسکلت فلزی از نصب صفحه ستون تا آنچه در این بیان قصد پرداختن به آن را داریم، ماجرای ساخت سازه فلزی نمی باشد بلکه تجسم را برآن نهاده ایم که قطعات فولادی سازه فلزی از قبل در محل کارخانه ساخت اسکلت فلزی ساخته شده و به محل پروژه منتقل و قرار است در محل پروژه در مرحله ی نصب قرار گیرند. در این باب یک توضیح مختصر می تواند مفید باشد چرا که مراحل ساخت و اجرای اسکلت فلزی شامل دو مرحله ی کاملاً متفاوت اما وابسته به هم می باشد. ساخت کارخانه ای و نصب و مونتاژ در محل پروژه البته هر یک از این مراحل را می توان در جمع کلی مراحل اجرای ساختمان اسکلت فلزی قرارداد. از آنجا که اسکلت فلزی شامل قطعات بسیار بزرگ فولادی است که در کنار هم مونتاژ شده و در نهایت چارچوب کلی سازه را خلق خواهند کرد.