جزییات خبر

بکارگیری جوش میانی جهت افزایش استحکام اتصالات در اسکلتهای فولادی (بخش اول)

سوران سوله

بکارگیری جوش میانی جهت افزایش استحکام اتصالات در اسکلت های فلزی

یکی از بزرگترین چالش های استحکام ساختمانهای با اسکلت فولادی نحوه متصل کردن قسمت های مختلف آن به یکدیگر است. در بناهایی که از جوش برای برقراری اتصالات استفاده می شود، درستی و دقت در نحوه ی انجام جوشکاری، بازرسی جوش و انجام آزمایشات مربوطه تأثیر مستقیمی بر استحکام و پایداری بنا و مقاومت آن در برابر زلزله و تنش های خارجی دارد. با توجه به اینکه این امر معمولاً در جوشکاریهای کارگاهی در محل پروژه با دقت انجام نمی شود، بنابراین همواره ارائه روش و یا دستور العمل هایی برای بهبود کیفیت جوش های اتصالات اسکلت ساختمان مورد توجه بوده است.

استفاده از جوش میانی به دوشکل کام و انگشتانه در بعضی اتصالات اسکلت فولادی بر افزایش مقاومت و استحکام آن و بالابردن ضریب اطمینان مقاومت بنا در برابر تنش های برشی و هم چنین کاهش هزینه های ساخت و اجرا بسیار تأثیر گذار است.

 

 

در اسکلت های فلزی برای متصل کردن قسمت های مختلف سازه مانند ستون ها، تیرها، بادبندها، راه پله و غیره از سه روش جوشکاری قطعات، اتصال پیچ و مهره ای و اتصال پرچی استفاده می شود. هر یک از سه روش فوق دارای مزایا و معایب مختص به خود می باشد و در برخی موارد تلفیقی از دو روش مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه بیشتر از اتصالات پیچ و مهره ای در ساختمانهای چند طبقه استفاده می شود و اتصال قطعات توسط جوش، بیشتر در سازه های کوچک و کم ارتفاع بکار میرود. همین موضوع اغلب موجب این تلقی می گردد که اتصالات جوشی نسبت به اتصالات پیچ و مهره ایی ذاتاً از استحکام کمتری برخوردارند. در واقع این مطلب به علت نحوه اجرای غیر صحیح جوشکاری، عدم انجام آزمایش روی قطعات جوش داده شده و یا بازرسی ناکافی و کم دقت اتصالات جوشی می باشد و نه خصیصه های ذاتی جوش.

 

گواه این مطلب اینکه حتی در سازه های پیچ و مهره ای، قطعات پیش ساخته سازه مانند ستون ها، نشیمن تیرها روی ستون، اتصالات فلنچی به ستون و ..... در کارخانه جوش داده می شوند و تنها اتصالات کارگاهی در محل اجرای بنا با استفاده از پیچ و مهره به هم مرتبط می گردند. لذا چنانچه اجرا و نظارت، هر دو به درستی انجام پذیرد اتصالات جوش داده شده استحکام بیشتری نسبت به اتصالات پیچ و مهره ای خواهند داشت و با توجه خواص متالوژیکی و مکانیکی ناحیه جوش، ایراد خاصی در رفتار اتصال جوشی نباید به وجود آید.

با توجه به اینکه هزینه های اجرای سازه های جوشی کمتر از سازه های پیچ و مهره های است و چنانچه بتوان ایرادات ناشی از اجرا و بازرسی ناکارامد را به نحوی جبران نمود، سازه های جوشی علاوه بر تأمین استحکام الزام، برتری های اقتصادی نیز به همراه خواهند داشت .

این مطلب ادامه دارد: .............

 

گروه صنعتی سوران در زمینه طراحی و اجرای فونداسیون، ساخت و اجرای سوله و اسکلت های فلزی، با بهرگیری از مهندسین و متخصصین برتر در کوتاهترین زمان ممکن و مناسب ترین قیمت در خدمت مراجعین محترم می باشد. 
جهت مشاوره می توانید با شماره ذیل تماس حاصل فرمائید: 

09111215243-01143113911-15

برای مشاهده عکسهای مربوط به پروژه های ساخته شده شرکت مهندسی سوران سوله شمال میتوانید از صفحه تصاویر پروژه ها دیدن فرمائید.